Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Op de Keeper

Op de Keeper

SJVV - SV Liessel 10 oktober 2020
Door Cor van Lieshout

 

SV Someren - SV Liessel 3 oktober 2020
Door Brian Aarts

Mannen!
Aan mij de eer om een stukje te schrijven.
Na 1 heel uur te hebben getraind op donderdag met 10 veteranen mogen we eindelijk weer. Na anderhalf jaar geen wedstrijd te hebben mogen spelen staat er eindelijk weer een wedstrijd gepland, een uit wedstrijd naar Vlierden.

Tijdens het omkleden komen we tot het besef dat het eigenlijk een droevig moment. Het is de eerst wedstrijd zonder Mark Bakker.
Vandaar dat we voor aanvang van de wedstrijd ook 1 minuut stil staan bij dit enorm verlies van mijn goede vriend en trouwe veteraan.
Tiny ik mis je nog elke dag vriend!

Goed Vlierden, we begonnen goed aan de wedstrijd. De trainer vertelde dat we vooral de bal het werk moesten laten doen omdat de bal veel harder kan rollen dat wij momenteel konden lopen. Ik moet zeggen dat we dat ook wel aardig deden.
Het was al snel 3-0 zonder enig gevaar van Vlierden.

De 2de helft kwam Vlierden iets meer aan de bal. Ik denk mede ook door ons omdat wij het een beetje afkeken en Vlierden een beetje aan de bal lieten op hun helft. Na 10 min in de 2e helft ben ik gaan douchen omdat ik een spier verrekte in mijn rug dus heb de rest van de wedstrijd niet meer gevolgd maar we wisten nog 2 of 3 doelpunten te scoren. 5-0 of 6-0  de eerste wedstrijd een prima resultaat dacht ik zo.
Op naar de volgende, Deurne!

Oh ja, en het was aan mij de eer om als eerst de tenues te mogen wassen. Gelukkig (wat ik eigenlijk niet had verwacht) heeft mijn lieftallige wederhelft Mandy het meeste gedaan.( Kokhalzend!!)

Anders was het ook niet goed gekomen denk ik.

Hopelijk tot donderdag en anders tot zaterdag.

Gr, Brian

SV Liessel - Helenaveen 26 september 2020
Door Bram Winters

Was op zondag de Hel van de Peel op de fiets, de zaterdageditie bleek op het veld van de plaatselijke RKSV plaats te vinden. Wat een rustige middag zou moeten worden, sloeg om in een veldslag als nooit te voren met de eerste nederlaag van het seizoen tot gevolg.

Het begon natuurlijk al met onze tegenstander van vandaag, Helenaveen/Griendtsveen. De voorbije weken hadden we, als brede selectie van louter voetbal coryfeeën, blijkbaar zoveel angst ingeboezemd bij onze tegenstander dat zij met het beste van 2 dorpen dienden aan te treden. Een strenge selectie binnen de Helenaveense en Griendtsveense gemeenschap bleek er aan vooraf gegaan te zijn en dit was ook onze trainer, leider en technisch brein van het team Peter Aarts ter oren gekomen.

Het gevolg; enkele dagen van slechte nachtrust, piekeren en hoofdpijn bij onze hoofdtrainer met de vraag wat te doen met deze tegenstander. Wie staan er in de basis, wie moet ik teleurstellen en wie kan ik absoluut niet gebruiken. Kortom; wat zijn de sterkste 11 in deze Hel van de Peel? Het werd al snel duidelijk dat Peter dacht dat ik, als nieuweling binnen dit team met louter ervaren Veteranen krachten, deze dag geen rol van betekenis zou kunnen spelen. Dat ik als jong broekie beschadigd zou worden door dit geweld en getekend zou zijn voor de rest van mijn Veteranenleven. Dat hij me in bescherming moest nemen om ervoor te zorgen dat ik op een later moment wellicht kon schitteren binnen dit korps. Dat het Veteranenniveau voor mij wellicht te hoog gegrepen was. Dat Helenaveen/Griendtsveen thuis simpelweg te vroeg kwam. Plus dat ik me had afgemeld; misschien was dat de voornaamste reden.

Helaas bleek het team niet opgewassen tegen de selectie Helenaveen/Griendtsveen en moesten we na 70 minuten accepteren dat de eerste nederlaag van het seizoen een feit was. Achteraf spijtig dat ik er niet bij aanwezig kon zijn. Ik was heel benieuwd hoe de sfeer zou zijn na een nederlaag, omdat ik dat bij de Veteranen tot op heden nog niet heb meegemaakt. De groep en sfeer is goed, de vibe voelt lekker en ik ben geweldig opgevangen binnen het team, waarvoor dank. Maar verandert dit als we puntloos richting kantine of Marma Bar terugkeren? Staan de gezichten op onweer, zoals vroeger bij menigeen wanneer de selectie een slechte zondagmiddag beleefde? Of kunnen we het tegenwoordig beter relativeren en gaan we genieten van de welbekende 3ehelft?

We gaan het zien komend jaar, al hoop ik dat de nederlagen niet te vaak voor zullen komen. Maar ondanks dat, kijk ik uit naar een mooie carrière binnen dit sterrenensemble en hoop ik in het eerste jaar veel van jullie te mogen leren!

Oh ja, en ik zou graag een Veteranentas willen ontvangen van Mark S; dan voel ik me toch iets meer onderdeel van het team…


SV Liessel - SPV 19 september 2020
Door Bonny Spetgens

Zaterdag 19 september een mooie dag om te voetballen. Strak blauwe lucht de zon boven het sportpark. 
 
De warming up was niet nodig iedereen was al warm van de temperatuur. Maar de oefeningen zoals we dit jaar doen gingen iedereen goed af Bram had het niveau van de veteranen snel onder de knie. 
 
Er was ook een vrouwelijke scout aanwezig van PSV zei ze maar ze had de letters wat door elkaar gegooid en bleek gewoon spv te zijn. Ze kwam kijken naar ene van Lieshout. 
 
De aftrap was genomen en het tempo lag niet erg hoog ( het zal wel aan t weer liggen ) de reservespelers was t ook opgevallen en dachten de tweede helft gaat het tempo omhoog. 
 
De eerste helft:
Er gebeurde niet veel dat we in dit verhaal moeten noemen. Wel moet ik zeggen dat de 0-1 met var niet was goedgekeurd. 
 
Op de bank was inmiddels ook onze oud keeper aangeschoven. Wim had fb in de gaten gehouden en was hem opgevallen dat er veel veteranen jarig waren geweest   
 
De tweede helft:
De coach had enkele wissels toegepast en spv had de nummer 13 de opdracht gegeven alles omver te schoppen van een ander shirt aan had. Maar gelukkig betaalde die overtredingen van hem wel uit in goals. Uit een vrijetrap maakte Brian en goal en kregen we nog een penalty. 
Misschien moet ik vermelden dat Smits een goede kans kreeg!
Uiteindelijk was de eindstand 4-2 een terechte uitslag. 
 
Douche had weinig zin met deze temperatuur iedereen kwam zwetend naar t bier dat klaar stond en de rondjes bier van de jarigen gingen er wel in. Volgens mij heeft Wim uiteindelijk de kantine gesloten. 


SV Liessel - Milheeze 12 september 2020
Door Arjan Mennen
-

 

SV Deurne – Liessel 5 September 2020
Door Arno Geboers

De laatste wedstrijd die we speelde was alweer een tijdje geleden. Op 7 maart werd Neerkandia vakkundig aan de kant gezet. Het was een doelpuntrijke wedstrijd ,die eindige in 3-2 in Liessels voordeel. We zaten dus lekker in de “flow” tot Covid19 de hele wereld op zijn kop zetten.

De voetbalsloffen en scheenbeschermers gingen de kast in en we waren op ons eigen aangewezen.
Menigeen kwam wat kilootjes aan door te weinig beweging maar ook door de verveling die toesloeg.
De zaterdag voelde ineens leeg en tussen vier en acht werd vaak gegrepen naar een snack, biertje of ander drankje om dat gevoel van de 3de helft niet zomaar opzij te zetten. Maar het gemis van je teamgenoten bleef.

Gelukkig kwam er na een tijdje goed nieuws en mocht er weer getraind worden. De jeugd begon en kort daarna mochten de senioren ook weer aan de slag.

De technische staf besloot het seizoen als verloren te beschouwen en zich voor te gaan bereiden op het nieuwe seizoen niet wetend hoe dat eruit zou komen te zien.

Om blessures in het begin van de competitie te voorkomen werd er in de zomerstop een verzoek gedaan via de app om toch het trainen weer op te gaan pakken. Bonnie gaf aan graag in trainingskamp te gaan voor de eerste wedstrijd van 5 september.

Fijn dat er op dat moment een kartrekker opstaat en dit in gang zet. We wachten nog op de eerste keer dat je aanwezig bent bij de training Bonnie.

Onder leiding van de welbefaamde trainer Peter A. gaan we 11 augustus van start. De bekende oefeningen komen weer van stal en word hard gewerkt om ons zowel op tactisch als conditioneel gebied klaar te stomen voor de competitiestart tegen Deurne.

Tevens is er besloten door de technische staf enkele aanpassingen te maken in de voorbereiding naar de wedstrijd.

Dit moet allemaal ten goede komen aan de uitvoering van ons, inmiddels legendarisch, tactisch systeem waar we de tegenstander ,elke week weer, mee overrompelen.

Na weken training kunnen we aan onze trainer laten zien dat het allemaal niet voor niets is geweest. SV Deurne bleek eerdere jaren altijd een stugge tegenstander en we waren dan ook goed voorbereid.

De vele app berichten van teamgenoten ,die rechtstreeks gingen, lieten zien dat zij zich ,op een zo’n rustige mogelijke manier, mentaal wilden voorbereiden op deze wedstrijd.

Op het moment dat de wedstrijd begint gaat het snel. De eerste helft sluiten we af met een 5-0 voorsprong. Dat bied de trainer de gelegenheid om te experimenteren. De 2de helft komen er wat nieuwe mensen maar dat mocht niet baten.

Wederom scoren we 5 goals in één helft. Tussendoor maakt Deurne er ook nog 2 zodat de eindstand op het scorebord 2-10 aangeeft.

Reden voor dit goede spel is me nog niet helemaal duidelijk. Was het de aanpassing van de technische staf, de mentale voorbereiding van enkele spelers of zitten we gewoon nog steeds in de “flow”?

In ga uit van het laatste want zeg eerlijk; zo’n crisis kan veel veroorzaken maar niet het verlangen naar een lekkere pot voetbal en de daarop volgende 3de helft.

 

Volgorde reporter:

Mennen Davy Brandevoort
Goossens Dennis Walsberg
Goosens Frank De Braak
Hal v Frank Ysselstein
Wijnen Frankwin Blue Velvets
Hikspoors Frans Merselo
Scheepers Guido Neerkant
Wit de Harrie Deurne
Lier v Hennie Milheeze
Hurkmans Mario Vlierden
Bakker Mark Helenaveen
Smits Mark ST Jozef
Swinkels Merijn Brandevoort
Meulendijks Paul Walsberg
Leunen v Peter De Braak
Aarts Peter Ysselstein
Mellema Piet Blue Velvets
Bankers Remco Neerkant
Groot de Rudi -
Hommel v Ruud -
Loon v Tim -
Royackers Twan -
Bommel v Wiel -
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!