Als jong manneke op de fiets 7km op en neer naar Sportshop Harrie Geenen in het winkelcentrum van Liessel.
Voetbalschoenen passen en een tenue kopen ,die kreeg je nl. toen nog niet van de club.
Vlug naar huis om te vragen of de schoenen niet te duur waren.
Gelukkig was dat niet het geval anders had ik weer op en neer gemoeten!
Voordat ik lid mocht worden werd er gevoetbald in de wei bij ons achter de boerderij.
Soms waren 2 droge koeie vlaaien de goal een andere keer 2 trainings jassen.
In mijn junioren jaren waren er tijdens de wedstrijden bijna geen ouders aanwezig.
Alleen de leiders zoals :
Piet Winters,Cor Janssen ,Henk vd Kemenade en Sjaak Boerkamps die dan ook geen plezier/last hadden van extra coaches langs de lijn.
Leuke tijden waren dat.
Daarna in verschillende senioren elftallen gespeeld .
Kampioenschappen in het 6e en het 4e waren hoogtepunten!
Zo’n 16 jaar geleden vroeg Harrie de Wit aan mij of ik zin had om bij de veteranen te komen.
Na een jaartje twijfelen toch de stap gemaakt naar de Liessel-Vets.
Een lekker potje op Zaterdag tegen leeftijd genoten (42)of nog ouder.
Inmiddels 15 jaar later merk ik dat bij de tegenstander en bij ons( behalve Wiel) de leeftijd steeds lager wordt.
In de rust kwam steeds vaker de vraag ‘wil de ge wisselen?’
En dan voel je je steeds meer een echte ‘veteraan’.
Mede hierdoor heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen bij de club.
Bij de wedstrijd tegen Belfeldia was mijn hele gezin inclusief mijn kleindochter aanwezig.
En dat is voor mij natuurlijk ook het hoogtepunt!
En dan ook nog een helft de aanvoerder.
Dus toch echt op een hoogtepunt gestopt!
Ik heb veel plezier en lol gehad in het veld en dug-out.
Maar zeker ook in kantines tijdens ‘de 3e helft’ met plezierige mensen.

Iedereen bedankt !

In het bijzonder:
Harrie,Ruud,Mark en Peter.
Voor coaching en leiderschap al die jaren .

Houdoe!
Peter van Leunen

________________________________________________________________________________________________________________________________

5 November 2022 | SV de Braak - SV Liessel

Zomaar een voetbalzaterdag

Het is Zaterdag 5 november, en de uitwedstrijd naar sv de Braak B staat voor de veteranen op het programma. Eindelijk na veel weken met een compleet elftal van veteranen! Voor diegene die voor de wedstrijd bij de Marma bar bij elkaar kwamen, was het onthaal geweldig. We werden welkom geheten door de schut, niet wetend dat ze die dag het Teerfeest hadden. Voor mensen die niet weten wat het teerfeest inhoud, zal ik het even kort toelichten. Een teerfeest, ook wel teerdag, is een jaarlijks feest in Liessel georganiseerd door de Schut. Het is traditie dat op dit feest alle leden een gratis feestmaal krijgen op kosten van de clubkas, bekostigd door alle opbrengsten van dat jaar. Maar de dag kon in ieder geval voor de veteranen niet beter beginnen, dachten we! Aangekomen in Het pittoreske Helmond, gingen we opzoek naar het kleedlokaal waarin we zouden zitten. Het was nog even wachten op de spullen en de Leider, maar toen alles en iedereen er was kon onze voorbereiding beginnen. Snel de kleren aan om een goeie warming up te houden. Al gauw kwamen we er achter dat de veteranen van De Braak een kwartier later wilde beginnen, waardoor de warming up lang duurde en we eigenlijk al te moe waren voordat de wedstrijd was begonnen. Waarschijnlijk was dit een vooropgezet plan, omdat zij ook wel gezien hadden dat wij de laatste weken de wedstrijden allemaal winnend afsloten. Maar we kwamen al snel achter, en konden het snelle spel van De Helmonders niet volgen. We gingen de rust dan ook in met een 4-2 achterstand. Arjan en ik moesten de wedstrijd verlaten om deel te gaan nemen aan het jaarlijks darttoernooi van Bohaco ( de Bohaco open , wat voor ons ook geen succes was. Net zoals de einduitslag van de wedstrijd van de veteranen; 8-2 maar liefst. Hebben die Helmonders ons toch mooi voor schut gezet. Maar ben gerust, er komt altijd weer een kans om ons te revancheren.

Voor de volgende op de Keeper, wil ik de pen doorgeven aan Mario Hurkmans.

15 Oktober 2022 | SV Ysselsteyn - SV Liessel

Hallo allemaal,

Ik zou afgelopen week reporter zijn bij de thuis wedstrijd van Liessel – SV Deurne, maar in verband met blessures en afmeldingen ging de wedstrijd niet door, wat jammer was voor de spelers die wel konden. Ikzelf was ook geblesseerd aan mijn hamstring maar ik had wel graag gaan kijken en dan daar een verslagje van willen schrijven, want ik denk ook al ben je geblesseerd zou je toch best je voetbalmaten kunnen aanmoedigen zodat ze nog beter kunnen presteren. Zo was ik zaterdag naar de wedstrijd van Ysselsteyn – Liessel gaan kijken. Daar zag ik dat we twee sterke sterspelers van het 2e elftal in ons gelederen hadden en wel Stijn Aarts en Rick Welten. Zij kwamen de 2e helft ons versterken, omdat we met 3-2 achter stonden. We kwamen in de eerste helft nog wel met 0-1 voor door Frank Goossens, maar toen viel het een beetje in elkaar zodat Ysselsteyn vlug uitliep naar een 3-1 voorsprong. Vervolgens door een goede penalty van Peter Swinkels gingen we de rust in met 3-2 achterstand. In de tweede helft kwamen we vlug weer op gelijke hoogte door een benutte penalty van Dave Mennen, daarna kregen we nog wel wat kansen, maar die werden niet benut zodat de eindstand op 3-3 bleef staan.

Zo dit was mijn verslag en geef de Pen door aan Rudi de Groot.

Met vriendelijke groet,

Paul Meulendijks

1 oktober 2022 | Grashoek –Liessel

Grashoek is gelegen in het noordwesten van de Limburgse Gemeente Peel en Maas, aan de rand van de Peel. De meeste inwoners zijn werkzaam in de veehouderij en tuinbouw al wordt het aandeel forensen steeds groter.
Per 1 januari 2010 maakt Grashoek, als kern uit de oud-gemeente Helden, deel uit van de gemeente Peel en Maas.
Hoewel er van oudsher een Limburgs dialect wordt gesproken is de Brabantse invloed onmiskenbaar aanwezig.
Ook menig Liesselnaar heeft er zijn stekje gevonden. Een klein stukje informatie van het dorp Grashoek.
Onder het motto beter laat dan nooit toch nog een verslag. Helaas niet over de wedstrijd omdat ik andere verplichtingen had. Bonusdochter Anne heeft haar Master medische psychologie behaald en op de wedstrijddag was de diplomauitreiking met aansluitend feestelijke activiteiten. Voor mij een dubbel gevoel omdat ik een verleden heb in Grashoek als jeugdleider en trainer. Was een
mooi weerzien geweest. Ook was ik in die periode bijna lid van de veteranen geworden maar een zeker lijkende transfer werd op het laatste moment geblokkeerd door Harrie de Wit waardoor ik nu aan mijn 18 e seizoen bezig ben bij de veteranen van Liessel.
Een mooie overwinning door doelpunten van Arno, Davy (2x) en een wereldgoal van Guido naar verluidt.
Piet gaf 3 pre-assists en volgens Peter van Leunen was het met 2 vingers in de neus. Proficiat mannen!
De laatste tijd is het voor de leiders een gepuzzel om voldoende spelers bij elkaar te krijgen.
Hopelijk hebben we de komende tijd niet te veel afmeldingen zodat we gewoon onze wedstrijden kunnen spelen.

Paul, het verslag van de wedstrijd tegen Ysselsteyn mag jij verzorgen.

24 September 2022 | sv Liessel - S.S.S '18

Vrijdagochtend 23 september, berichtje op de veteranen app.
Hierbij geef ik de pen door aan Tim van Loon…
Bedankt Nol, ik voel me zeer gevleid.
Aan mij dus de eer om het tweede ‘op de keeper beschouwt’ stukje te mogen schrijven (lees: typen) van dit nog prille seizoen.

De wedstrijd tegen de Ouwe Peel kon helaas geen doorgang vinden vorige week, vanwege te weinig spelers aan de zijde van de tegenstander, dus we konden na de zeperd tegen SJVV A(!) ons goed voorbereiden op de komende tegenstander.
Welteverstaan SSS’18 uit Loën (in
de volksmond genaamd Overloon). Om klokslag 17:00 uur stonden de troepen van onze coach Peter A. klaar om af te trappen. Strak veldje, beetje nat van de regen, 22 spelers op het veld, dus wat wil je nog meer? Nogmaals dank aan Jan English en zijn staf dat veld 3 er weer bij lag als een biljartlaken. Terug naar de match, Liessel begon fel aan de wedstrijd met aardige driehoekjes hier en daar (zouden we dit geleerd hebben op het trainen??) ook nog 3 a 4 kansen, waarvan er toch wel minimaal 1 had in gemogen/gemoeten. Aan de andere kant van het veld hield de verdediging samen met de keeper alles potdicht. Theo, de referee, floot na 35 min op z’n fluit, waardoor we de kleedkamer op konden zoeken. Ruststand nul- nul. Na wat tactische omzettingen door onze coach en een lekker bakje hete thee was het weer tijd om aan de tweede helft te beginnen. Hier weer het zelfde spelbeeld. Liessel had de bal en SSS’18, met een boomlange speler van 2.00 meter, moest alleen maar achter de bal aanhollen. 10 minuten na rust kregen we eindelijk loon (niet te verwarren met Loën) na werken, na goed druk zetten was het uiteindelijk Dennis die het laatste zetje gaf: 1-0! Shirtje over de kop en rennen… Koppie erbij houden, want de counters van de mannen uit Loën waren vlijmscherp. Na toch wel weer wat (grote) kansen voor Liessel was het Brian die de eindstand bepaalde op 2-0. Wel of niet bedoeld was het zijn voorzet die zo in het net plofte. Daar kan Antony nog wat van leren, je weet wel die speler die voor 100 miljoen is verkast van AJAX naar Man. United. En zo was de eerste overwinning van dit seizoen een feit voor de manschappen van Peter A. en Mark S. De nieuwe regel dit seizoen is, wie het stukje schrijft, is ook meteen aan de beurt voor het wassen van de tenues. Nou mannen, die van ons was harstikke blij toen ik thuis kwam met een grote tas vol met winnaars zweet erin !!!
Bij deze geef ik de pen door aan mijn maat in de achterhoede: Hennie van Lier.
Mannenbroeders, we gaan er met z’n alle een gezellig en sportief seizoen van maken.
Gegroet, de keepah

10 September 2022 |  sv Liessel - SJVV (A)

Na een lange zomerstop, waarin de veteranen hun rust hebben kunnen pakken, de spieren lekker hebben kunnen ontspannen en langdurige blessures de kans kregen om te herstellen, mochten we eindelijk weer het groene biljartlaken genaamd "veld 3" gaan betreden.
De afsluitende training richting de wedstrijd van afgelopen donderdag gaf nog geen inkijk in hoe onze hoofdtrainer het op papier lastige SJVV zou gaan bestrijden. Toen hij zijn strijdplan afgelopen vrijdag met ons deelde bleek echter dat hij direct plaats had gemaakt voor 2 debutanten bij de vets genaamd Peter S en Dennis B. Dit zijn overigens geen voortvluchtige criminelen dus mocht u deze herkennen op straat en de politie willen in schakelen weet dan dat hier geen beloning op staat . Nee ons team van strijders is al voorzien van een Peter en Dennis vandaar dat we gekozen hebben voor deze benaming. Er wordt weleens gezegd dat wij veteranen mooi weer voetballers zijn maar dat tegendeel werd zaterdag wel weer bewezen. De regen kwam met enige regelmaat met bakken uit de hemel en waar we tijdens de warming up nog gespaard werden leken de weergoden ons tegen het einde van de eerste helft minder gezind. Drijfnat betreden we na 35 zware minuten de kleedkamer. SJVV speelt met een over het algemeen fitte ploeg en degelijke spelers waar we de eerste helft niet echt vat op krijgen. Onze keeper houdt ons nog in de wedstrijd met enkele nuttige ingrepen en SJVV mist een penalty na een ongelukkige doch bewuste handsbal van onze captain. In de rust passen we ons strijdplan aan en dat lijkt te helpen. De bal blijft wat beter in de ploeg en SJVV wordt minder gevaarlijk. Toch moeten we na een tijdje het onderspit delven want ondanks de omzettingen krijgen we wel 2 goals tegen. Maar eerlijk is eerlijk dat hadden er gezien de eerste helft al veel meer kunnen zijn. Een valse start dus voor de veteranen in het seizoen 2022-2023 die in de kantine tot laat werd nabesproken onder het genot van diverse glazen Spa Goud. Maar we trekken hier lering uit en nemen dat mee naar de volgende wedstrijd tegen sv Helenaveen/Griendtsveen. Ik ben benieuwd met welk strijdplan de hoofdtrainer dit keer op de proppen komt.