Ode aan de vrijwilliger

Op 14 juni jl. heeft de vrijwilligersavond plaatsgevonden. We hebben mogen genieten van een goed verzorgde avond, georganiseerd door de activiteitencommissie. Niet alle vrijwilligers konden aanwezig zijn, maar ook hen zijn we dankbaar.

Vandaar deze ode aan jullie; onze vrijwilligers.

De jeugd verandert zeggen ze wel eens. Uren achter de Playstation, iPad of Facebook. Vroeger, vroeger was het wel anders. Toen “schupte” ze ons naar buiten, toen hadden we niks anders dan voetbal. Nu, jaren later, schieten er tal van andere sporten uit de grond en de keuze is reuze. En toch heeft onze club nog steeds om en nabij de 250 actieve leden.

Daar staan dan trainers bij, die trainers staan daar 3 x per week om een team te coachen en te trainen. Iedere wedstrijd zetten ze hun team weer op scherp om het beste eruit te halen. Ze leren voetballen, maar ook samen zijn, elkaar helpen, tegen een geintje kunnen en discipline. En geloof het of niet beste mensen, deze trainers (maar ook alle andere vrijwilligers) hebben ook zelf een gezinsleven, een drukke baan of een eigen zaak. En toch investeren ze hun kostbare vrije tijd op het veld. Toch zetten ze zich ik om hun kennis en kunde door te geven aan de volgende generatie.

En ja, dan kan het zomaar eens zijn dat de heg of coniferen thuis een keer wat later gesnoeid wordt. Maar dat begrijpen hun partners. Ook zij hebben er mee te dealen dat hun man (of vrouw) vrijwilliger is. En ja, dan blijft de afwas een keer staan en ja, dan is er weer een vergadering en moet er een oppas geregeld worden en ja, dan is voetbal vaak een onderwerp met verjaardagen. Dus ook voor alle partners, bedankt, bedankt, bedankt. Zonder jullie begrip en respect zouden onze vrijwilligers ook niet kunnen doen wat ze nu doen voor onze mooie vereniging. En weet, het gras bij de buren is altijd groener……Behalve bij Henk van Kemenade!

Want Henk, zeg eerlijk, het gras bij RKSV Liessel is toch altijd groener dan bij jou. Wat hebben we dit jaar weer veel complimenten gehad van andere verenigingen over onze velden. Super hoe de werkgroep samen met stichting Belsa dit zo op orde heeft. En natuurlijk zijn er velden altijd groener en strakker in de regio, alleen hebben we dan vaak te maken met kunstgras!

Op deze velden mogen we met zijn allen trots zijn, want er gaat niks boven “echt” gras.

Hier en daar wordt er ook nog wel eens wat gesnoeid, geverfd, gesponsord waardoor we niet alleen kunnen voetballen, maar ook de juiste omstandigheden en materialen hiervoor hebben. Ook hier zijn we ontzettend trots op. Want zeg eerlijk, wat ziet de Hazeldonk er weer goed uit en wat hebben we toch een mooi stel goals en schitterend scorebord op ons hoofdveld.

Ik wil van deze gelegenheid ook gebruik maken om ons bestuur te bedanken. Ik ben ontzettend blij en trots hier deel van uit te maken. Ondanks dat niet alles voor de buitenwereld zichtbaar is, wordt ook hier hard gewerkt om het beste voor onze club te realiseren.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere functies die ik nu niet allemaal kan benoemen, maar ook hen zijn we weer ontzettend dankbaar. Ook jullie ben ik zeker niet vergeten.

Daar wil ik dan ook mee eindigen. Beste vrijwilligers, allemaal zetten we ons in voor RKSV Liessel om te zorgen dat iedereen de mooie sport voetbal kan beoefenen onder de beste omstandigheden. Accepteer elkaar, maar vooral respecteer elkaar. We hebben immers allemaal het beste voor met de club. Hulde, hulde, hulde, aan jullie allemaal voor het lenen van jullie tijd, kennis en kunde en we hopen hier nog lang gebruik van te mogen maken.  Applaus voor jullie en dank jullie wel!