RKSV Liessel

Op de Keeper beschouwd 2018-2019

Op de Keeper beschouwd!

1 Juni 2019

Liessel - Merselo
Door Wim van de Kerkhof 

Liessel-Merselo 6-4

De laatste wedstrijd, tijd om de balans op te maken! Twee gebroken vingers, een zweepslag, het winnen van de gouden eikel en een zwaar gekneusde pols, maar mijn enkel hield het vol. Die enkel, waarvan de arts 33 jaar geleden zei: dit betekend einde voetbalcarrière, hield het vol.

Een carrière die al op jonge leeftijd begon, mocht alleen mee trainen, maar dat loste Kiske snel op, dus al snel de wei in! Van voorstopper naar laatste man en vervolgens keeper worden, waarbij Jan van Beveren mijn grootste voorbeeld was. Te veel keepers destijds dus de overstap gemaakt naar het welbekende café voetbal op zaterdag middag. Daarna was het zaalvoetbal, tot dat op een avond Fred Goossens voor de deur stond. Helenaveen had een keeper nodig voor het eerste elftal en och waarom niet. Nog voordat de competitie van start zou gaan, knak, zwevend kraakbeen in de enkel. Einde voetbal!

Totdat er op verjaardagsfeestje Harrie aan mij vraagt of dat ik niet bij de veteranen wil gaan voetballen! Nope, ik was keeper. Komt goed uit, want die zoeken we ook nog één! Met geleende voetbalschoenen en scheenbeschermers een “proef”wedstrijd. Damn, wel wennen, maar het voelde goed!

In de 13 seizoenen onder de lat gestaan te hebben bij de veteranen heb ik veel mee mogen maken. Heb de mooiste goals gezien, en tegen gekregen. Mooi voetbal maar ook bagger. Heb spelers als een malloot achter andere spelers aan zien rennen. Smerige overtredingen die niet thuis horen bij de veteranen. Heb blunders gemaakt maar ook reddingen gedaan waarop ik best trots mag zijn.

Het schrijven van een wekelijks stukje op de site, waarbij mijn ongezoute mening, soms iets te, kwam er ook nog eens bij. En het bij houden van de stand van de Gouden Veteraan. Jawel beide weer een idee van eerder genoemde Harrie. Gebrek aan inspiratie laat één ieder van jullie nu wekelijks om beurten deze taak overnemen. En de stand wordt door Peter op zijn manier bij gehouden. De feestavond samen met Ruud organiseren en voorbereiden. Lachen!

En plots was daar concurrentie, what the fuck, daar was ik echt niet blij mee in eerste instantie, maar gaander weg beviel het me eigenlijk steeds beter. Het lichaam kon beter tot rust komen op deze manier. En datzelfde lichaam begon steeds meer te protesteren.

Zomaar abrupt stoppen zou niet eerlijk zijn dus op tijd aangegeven te gaan stoppen. Onze huidige prins had ik al gepolst en had wel interesse. Wat doet ie? Stopt ie! Mmmm! Onverwachte wending, maar ik denk dat als hij gevraagd wordt dit niet zomaar weg wuift! Dus Leiders!!

En dan is hij daar, de laatste wedstrijd. Had aan Peter nog een paar speelminuten gevraagd. Twee tegengoals. En dan wordt je gewisseld. Een erehaag van zowel je eigen teamgenoten als ook de tegenstander. Effe doorbijten, ik moet er door heen. 

Een mooiere “afgang” had ik mij niet kunnen wensen. O ja, de einduitslag was 6-4.

En dan de aansluitende feestavond. Foei drankenhandel om zulk een koelkast nog bij mensen neer te zetten. (moest ik toch nog ff kwijt). Maar och een diepvries doet ook wonderen. Een speech van Peter brengt letterlijk de tranen in mijn ogen, ook nu weer tijdens het schrijven van deze regel. Ikzelf ben niet zo’n spreker, nooit geweest en zal het ook nooit worden. Maar nu moest ik toch weer effe doorbijten. Ik moest en zou Harrie op de één of andere manier bedanken. Iets uit het hart gemaakt. En ik hoop maar dat hij er blij mee is, en anders geeft hij het maar met de vlooienmarkt mee. Misschien per opbod?

Heren het was me oprecht een waar genoegen met jullie allen gevoetbald te mogen hebben. Uit eindelijk blijven er mooie herinneringen achter. Het gaat jullie goed!

Maar denk maar niet uit het oog uit hart. Nee, langs de lijn en de derde helft, daar zullen jullie mij nog vaak zien.

Met vriendelijke groet en een snik, Wim.   

 

 

25 mei 2019

Brandevoort - Liessel 
door Harrie de Wit

Een stukske schrijven:

Ik heb wel het gevoel dat ik een oor word aangenaaid. Ik ben namelijk helemaal niet aan de beurt om een stukske te schrijven. Och ja, ik zal er maar geen woorden meer over vuil maken.

Vandaag voetballen we tegen Brandevoort. Iedereen vraagt zich af of Tommy van der Leegte mee doet die jaren bij PSV heeft gevoetbald. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van PSV had gehoord. Bij vertrek worden we erop geattendeerd dat we een stukske om moeten rijden omdat er een vrachtwagen in de fik staat bij het Ei van Ommel.
Ik zit samen met Rudy en Arno bij Mark in de auto. Onderweg zwaait Mark tegen een vrouwelijk persoon en Arno vraag of hij ze kent. Nee, maar ik zwaai tegen alle vrouwen is Mark zijn reactie. Als het een stuk zou zijn dan kunnen we het ons nog wel voorstellen, ze was zelfs nog geen stukske. Qua omvang was het weer wel een stuk.
Bij Someren is er weer een omleiding en moeten we weer een stukske omrijden. De benzinetank is bijna leeg en Mark twijfelt of we het wel halen met al die omleidingen. We zijn bang dat we straks een stukske moeten lopen of een stukske moeten duwen.

En inderdaad, Tommy voetbalt mee en nog 10 meer waarvan de meeste een aardig balletje kunnen trappen. In de eerste helft gaat het redelijk gelijk op en is de ruststand van 4-1 in het voordeel van Brandevoort geflatteerd. In de tweede helft vallen we ver terug. Uiteindelijk wordt het 7-1. Zoals Jack na afloop zei; “op een gegeven moment kom je conditioneel te kort”. En inderdaad die met een betere conditie maar een stukske.

Het verbaast iedereen dat Mark zelf shampoo bij heeft en er wordt een voorstel gedaan om een stukske in de krant te zetten. Onder het genot van een pilske en wat stukskes frikandellen hebben we in de kantine de wedstrijd verder geanalyseerd.
Op de terugweg hebben we een extra passagier en moeten daarom een stukske opschuiven. Bij het passeren van een beregeningshaspel vertelt Arno in alle eerlijkheid dat hij altijd heeft gedacht dat de boer handmatig de haspel elke keer een stukske moet verzetten. Het getuigt wel van echte vriendschap wanneer je dit zo durft te vertellen.

Met een omweg zijn weer bij de Marmabar aangekomen, gelukkig zonder een stukske te hoeven duwen of lopen. Bij de Marmabar nog een paar pilskes gedronken en toen snel naar huis want ik moest een stukske schrijven.

Tot stukskes,

Harrie


18 mei 2019
Olympia Boys - Liessel 
door Bonny Spetgens


Ola vrienden,


Onze tegenstander had schrik daarom geen wedstrijd in Oploo!
Onderweg naar Ommel dan maar!
Opgeven voor de jaarlijkse feestavond niet vergeten zei Smits!
Op t fijne kunstgras wat deze keer niet gesproeid was!
Ondertussen schoot Davy de keeper warm wat later in de wedstrijd goed van pas kwam!
Of we niet te fanatiek wilden zijn want Ommel ging 5 minuten voor tijd een publiekswissel doen dan kwam hun sterspeler erin maar die wilden ze ok wel wisselen als die te goed was voor ons!
Ongelofelijk hoeveel kansen we hebben gecreëerd 
Ook hebben we mooie goals gemaakt mooie vrije trap van Davy en een lekker subtiel stifje van Cor!
Ooooo wat een mooie goal klonk er uit de dugout!
Omdat mijn o op is stop mijn verhaal nu!

 

Bonny 

11 mei 2019
Milheezer Boys - Liessel 
door Mark Smits


Milles  -   liessel     2-6

Ja we moesten sinds lange tijd weer een keertje naar milles en dat ging ons niet slecht af.
We hadden een gastspeler er bij waar je mee voor de dag kan komen .
Jack Weerts onze oude veteraan die enkele jaren geleden gestopt is omdat zijn heup toen niet meewerkte is na een nieuwe te hebben gekregen weer eens van de partij. Dat hij het spelletje niet verleerd is liet hij wel zien en hij had het dan ook op zijn heupen.
Sturend als een ware kapitein en strooiend met goede Pasen van links naar rechts zette hij samen met Dennis de toon voor de wedstrijd neer.
We kwamen op voorsprong door doelpunten van 2 maal Dennis , Dave , Frank , Harry en niet te vergeten Arno
Na 4 nul voor te hebben gestaan scoorde milles  2 maal  maar dat werd later weer rechtgezet door zelf nog 2 keer te scoren waarvan Arno wel de mooiste van de wedstrijd maakte na een lange paas van Jack.
Of Arno dit zo bedoelde laten we maar in het midden want zelf zegt hij van wel maar het was inderdaad een schoonheid van een goal die door de keeper van milles niet tegen te houden was. Dat hij meer van die goals maakt alleen dan in eigen doel nemen we dan maar voor lief.
Na de wedstrijd moet er ook altijd even nagepraat worden in de kantine of bij de marmabar wat vaak mooie verhalen opleveren en soms de nodige discussies teweeg brengt. Dit gaat dan gepaard met een pilske of een ander drankje.
We hebben dit jaar enkele spelers die de schoenen aan de wilgen hangen en dat zijn Onze Wim , Frank en Jacob en die wil ik bij deze alvast bedanken voor de mooie tijd en de fijne en  plezierige wedstrijden die we allemaal met hen gespeeld hebben.
De eerste zaterdag van juni spelen we ALTIJD de laatste wedstrijd waarna we daarna aansluitend de feestavond hebben en die is dit jaar op de zandstraat bij Arno en Janne die de feestgelegenheid beschikbaar gesteld hebben. Graag van te voren enkele lui die helpen als dat nodig is met klaar zetten en op zondag even helpen met opruimen daar ik zelf op zondag verhinderd ben om te helpen want dan moeten we weer klaar staan voor de andere hobby van mij waar we met de motorcross mee een wedstrijd moeten begeleiden / helpen.
Mannen Komt allen op de feestavond met partner bij onze voorzitter, schroom niet want de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Aanmelden bij mij.
Cor is de financiële man waar je moet betalen voor de feestavond en de gouden eikel voorzitter .
 
Peuter van leunen commissie gouden veteraan en voor de verdere gang van zaken wens ik jullie het allerbeste en een fijn en goed voetbalseizoen voor het volgend jaar zonder al te veel blessureleed.4 mei 2019
Liessel - SPV
door Jacob van Seccelen


Afscheidsstuk Veteranen

De dag van nationale rouw Dodenherdenking, in heel ons land. Ook een dag van feest bij ons in huis. Niet omdat ik moet schrijven maar omdat mijn jongste dochter Janne vandaag haar verjaardag viert. Mark vroeg me of ik vandaag het stukje voor de veteranen te schrijven, natuurlijk doen we dat heb ik toch bijdragen kunnen leveren op deze veteranendag. Na wat slingers en ballonnen te hebben opgehangen en te taart te hebben aangesneden, zit ik te denken dat ik bijna net zo veel stukjes heb geschreven als wedstrijden heb gespeeld. Een wedstrijdverslag kan ik natuurlijk niet schrijven omdat ik er weer niet bij ben. Voor mij is dat geen desinteresse maar meer om zo geen frustratie op te wekken. Voor mij is het zo als je niet kan spelen is dat fijne team gevoel er niet voor, tijdens en na de wedstrijd.
Terugkijkend op mijn voetbal carriere ben ik met mijn 8ste begonnen bij de jeugd van rksv liessel, op mijn 17de doorgestroomd naar de selectie en dat 18 jaar volgehouden. Dat was 2x trainen, 1x zaalvoetbal en op zondag natuurlijk de wedstrijd, dus een vrij intensieve sport. Op 4 mei 14 jaar geleden op de geboortedag van ons Janne te stoppen met voetballen bij de selectie, maar achteraf om de verkeerde redenen. En in die tijd wou je niet bij de veteranen horen omdat daar nog echte oorlogsveteranen tussen liepen, dus stoppen na wat jaren niet te sporten ben ik wat gaan tennissen met veel plezier, maar miste toch het gevoel van voetballers. Nu waren er veel positieve geluiden over de veteranen, een leuke groep een club waar je trots op bent als je daar bij hoort. chapoo voor te veteranen die met die ommekeer te maken hebben gehad, dus aanmelden bij die club!
Een heel fijn gevoel hou ik er aan over hoe je gelijk in de groep werd opgenomen, en natuurlijk de verhalen voor, tijdens en na de wedstrijd. Ik genoot als een klein kind van mijn eerste speelminuten tussen jullie, lekker weer een balletje naar elkaar rondspelen. Alweer snel waren er een paar blessures waardoor ik niet kon sporten. Van Mark kreeg ik een tas als ik 5 wedstrijden achter elkaar zou spelen, na 2 seizoenen kreeg ik hem alsnog en gelukkig niet die geel-zwarte, enzo heb ik een aantal seizoenen gehad. Mijn gevoel zit goed bij de veteranen alleen mijn lichaam kan dat moordende tempo van jullie niet aan.
Ik wil iedereen bedanken voor de fijne momenten en herinneringen.
Nu op 4 mei besluit ik weer te stoppen.
Mannen we zien elkaar nog, en de groeten van een ex-veteraan


20 april 2019
Liessel - Olympia Boys
door Guido Scheepers
 
Wedstrijden tegen Ommel worden over het algemeen gekenmerkt door veel Liessels balbezit en een stugge Ommelse verdediging, waar we niet makkelijk doorheen komen. Ommel komt eigenlijk zelden over de middellijn, maar weet wel vaak minimaal 1 punt te pakken tegen ons.
Deze keer was het anders. Met groot machtsvertoon lieten we Olympia Boys alle hoeken van het veld zien en scoorden we maar liefst zes keer.
 
Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen Milheezer Boys op het programma. De club waar ik bijna 25 jaar heb gevoetbald voordat ik naar Liessel kwam. Vorige keer was het een leuke spannende wedstrijd tegen Millus, waarin we nipt wisten te winnen. Vanwege een gebroken middenhandsbeentje opgelopen in de wedstrijd tegen Neerkandia kan ik helaas niet meedoen. Is het een idee om ze 2-0 voor te laten komen en
2-3 te winnen in de laatste seconde?
 


13 april 2019
Merefeldia - Liessel
Door Merijn Swinkels6 april 2019
SJVV – Liessel 0-4
Door anonieme schrijver

Afgetekende overwinning!
Ja het was een duidelijke overwinning, echter hier hoort natuurlijk wel een verhaal bij, al dan niet geschreven vanuit Polen.
Het was weer een puzzel voor onze coach, want waar waren de spitsen vandaag?Davy, Arno, Guido, Frank, Brian en Twan zijn toch wel onze spitsen van dienst, maar ze waren er niet!Alhoewel Brian de support vanuit de zijlijn regelde en aangaf weer snel zijn rentree te maken.Maar onze coach denkt niet in problemen, hij denkt juist in oplossingen. Zo haalde hij een poetsdoek tevoorschijn en poetste spits Bonny weer op.Het wordt dan ook tijd dat Peter Aarts zijn contract weer verlengt!

Bonny speelde een verdienstelijke eerste helft met aan zijn zijde Dennis. Daarachter stond een waar blok van spelers die elkaar goed konden vinden., ondanks het harde veld.Remco en Rudi zorgden er centraal voor dat er niemand door kwam en Harrie, speelde op zijn Xavi’s telkens de bal weer vrij.Mark Smits die deze dag een jaartje ouder is geworden nam goede corners waaruit Remco heel ontspannen raak kopte 0-1.Op het moment dat Mark Smits besloot een keer een loopactie te maken zonder bal, herkende Peter van Leunen dit moment en bediende Mark op maat.Mark zag niemand vrij staan en zag dat het doel goed gevuld was, behalve de rechterbovenhoek; Hij plaatste de bal dan ook met de precisie van een erkend Opel monteur in dit gaatje. 0-2.Werkelijk waar een fantastisch doelpunt. Daar heeft ie verder de rest van de wedstrijd op geteerd, zoveel zelfs dat hij zonder medeweten van zijn medespelers op zijn gemak een grote boodschap is gaan doen tijdens de wedstrijd.Een minuut of twaalf zonder Mark en met 10 man, niemand had het door, ik verbind er verder geen conclusies aan.

In de eerste helft was het al 0-3 geworden door Dennis, die met een actie door de defensie slalomde en de doelman met een strak schot kansloos liet.Bonny werd nog een paar keer vrij gespeeld maar hij kon zijn rentree niet opfleuren met een doelpunt. Op TV is alles makkelijker.Ondertussen hielden Frankwin, Ruud, Wiel en Peter onze keeper werkloos. Op 1 moment na, maar deze bal pakte Wim zeer stijlvol.

Na de rust ging het allemaal wat stroever, SJVV deed er een schepje bovenop, dekte wat feller en voornamelijk korter.We hielden ons niet meer aan de afspraken en we speelden niet meer op onze posities. Het wordt toch tijd dat Peter eens in de bespreking zegt dat we op onze posities moeten blijven.

De pijntjes werden bij iedereen steeds heviger, Hennie Goossens besloot om na 10 minuten dat zijn blessure erg genoeg  was om weer te wisselen.Remco die vanwege een blessure de spitspositie had gewisseld met Dennis, maakt zijn tweede doelpunt van de middag en het gehele seizoen op goed aangeven van Paul.

Al met al een goede overwinning op deze zonnige middag, Peter van Leunen kon weer met opgeheven hoofd door de Parochie fietsen.

30 maart 2019
Liessel - Neerkandia 3-3
Paul Meulendijks
 
Hallo  voetbalvrienden
Het is mijn beurt om een stukje te schrijven.  
Ik ben Paul Meulendijks ze zeggen ook wel Peul of Peultje tegen mij.
Ik ben vanaf de winterstop weer aan het voetballen en wel bij jullie en dat bevalt mij goed . 
We spelen dan ook in een mooie opstelling  1-4-4-2 . 
We maken ook voldoende goals zowel voor als tegen goals zoals tegen Deurne 3-2 en tegen Neerkandia 3-3,
maar dat mag de pret niet drukken. 
Ik hoop nog veel wedstrijden met jullie te mogen voetballen. 23 maart 2019
Blue Velvets - Liessel 3-2
Door Davy Mennen

Lischgl,
Kreeg van de week een appje van een van onze leiders dat ik na Hennie en Cor mocht schrijven, aangezien dit nog even kan duren was het voor mij even moeilijk over welke wedstrijd ik het moest hebben. De uitwedstrijd Helenaveen / Griendtsveen hadden we tenminste met groot verschil gewonnen, en de week later tegen het altijd thuis spelende Deurne was het zeer spannend, waar we als ploeg de meeste doelpunten maakten maar uiteindelijk toch verloren. Mijn beurt voor het stukske was de wedstrijd tegen Blue Velvet, door een leuk uitje met 5 kameraden moest ik deze wedstrijd laten schieten. Wij zijn Dinsdagavond vertrokken naar Oostenrijk om daar 4 dagen te genieten van de zon, sneeuw, ski en natuurlijk apres-ski.
Zoals afgesproken zijn we om 22.00 uur de E3 richting Venlo opgereden, alvast mooi muziekske aangezet om in die stimmung te komen en volle vaart naar Rasthof Peppenhoven. Traditie getrouw is dat de eerste stop waar we de zelfgemaakte sauzijsen broodjes van Ma Friesen opeten. De hele nacht doorgereden kwamen we om 6.30 uur aan in het plaatsje Ischgl, ff de benen strekken en op zoek naar een Fruhstuck-tentje. De magen weer goed gevuld door naar het hotel, gemutlich werden we ontvangen door onze huisvrouw die  meteen 5 snaps klaar had staan om zo de vakantie in te zetten. Tas naar de kamers en naar de skiverhuur zodat we voor 9.00uur al met de lift boven aan de piste stonden. Er was geen wolkje te bekennen, zoals we vooraf al hadden gezien gaf Heinrich Paulusma  4x een 10 voor het weer in Ischgl, en ja hoor en er was niks gelogen. Even wat zonnebrand smeren, helm op, handschoenen aan en rutzen maar. Na een paar bochtjes had ik het gevoel dat ik het weer onder controle had en kon ik me laten gaan.
De eerste berghut was al in zicht en we vonden het wel tijd voor een skiwasser. Volgens mij hadden meer mensen zin een terrasje, volle bak was het. Ook bij de volgende stop tijdens het middageten was het zeer druk, maar dat vind ik ook niet gek met zo’n weer. Bratwurst, Snitzel, Pommes, Kartoffelsalat, Frittatensuppe…… keus zat.
Ik ging voor de snitzel mit pommes en een lekker pulletje bier zodat ik er weer paar uurtjes kon skien om daarna naar de apres-ski te gaan. De afdaling eindigde voor de Schatzi-bar waar we ook meteen naar binnen zijn gegaan. Emmers vol met ijs, Red-Bull blikjes, cola flesjes en daartussen een grote fles wodka of bacardi, zo wordt er tegenwoordig door de jeugd gedronken…… moet verkeerd gaan denk ik zo? Wij bleven bij onze pulletjes…. En als tussendoortje toch maar een vliegend hert geproost met groep uit Brabant, was volgens mij een jagermeisterflesje in een glas redbull…..! dat was dan dag 1 alweer van de vakantie, en zo zijn we 4 dagen wezen sporten en haben wir viel spab gemacht.
Donderdags kreeg ik het appje van de opstelling, ik dacht dat komt wel goed. Mooi weer aankomend weekend dus dan zal onze Frank wel weer los komen……. Jammer dat er weer net verloren is maar zag wel dat onze linkspoot 2x het netje had gevonden. Mannen a.s. Zaterdag tegen Neerkant zullen we er tegenaan moeten. Onze Jos was ook bij ons op vakantie en daar wil ik niet van verliezen.


16 maart 2019
Deurne - Liessel 3-2
Door Cor van Lieshout


9 maart 2019
Helenaveen - Liessel 2-6
Door Hennie


23 februari 2019
America - Liessel 4-6
Door Peter van Leunen
 
Hoi Liessel-veteranen,
Volgens de alfabetische lijst is het mijn beurt om een stukske/verslag te schrijven. Een lijst waar iedereen zich aan heeft gehouden, behalve onze coach Peter A. Misschien omdat hij zichzelf geen speler vind maar een echte ‘coach’. En ja, eerlijk is eerlijk er is gezegd elke SPELER schrijft op alfabetische volgorde. Maar elke COACH grijpt toch deze mooie gelegenheid aan om z’n team nog sterker te maken en daarvoor lijkt mij een ‘op de keeper’ gericht tot zijn mannen een uitstekend middel. Maar goed de gedachte aan een blad bier (die hier volgens velen van ons hier tegenover staat) werkt  Bij ons veteranen wellicht beter dan een tactisch/technisch verslag.  Even een terugblik op de eerste helft van onze ’competitie’. Een eerste helft met hoge pieken en diepe dalen, zoals tegen Deurne bleu-velvet. Een team van zeer jonge veteranen dat ons alle hoeken van het veld liet zien. Alsof we niet al wisten dat daar gewoon de cornervlaggen stonden. Dit team zou zelfs in competitie bij Liessel 3 aardig meedraaien. Maar ook 7 fraaie overwinningen, sommige zwaar bevochten maar zeker ook enkele met uitstekend voetbal  waardoor de tegenstander kansloos was. Een positief verschil met vorig seizoen is zeker een vermelding waard, de afmeldingen.  Deze gebeuren mooi op tijd en er wordt via de app. keurig iemand anders geregeld. Een enkeling is hierbij zelfs zo gretig(leeftijd speelt geen rol of niet? Hennie G)waardoor we een 1 e of 2e helft zelfs met 12 spelers zouden hebben begonnen. Was het niet dat onze alerte coach hier een stokje voor stak en de des betreffende speler net op tijd terug riep. Zou deze gretigheid mss. ook te maken kunnen hebben met de tussenstand om fel begeerde ‘ gouden veteraan’ trofee? Een klassement waarin Rudi weinig laat liggen, dus hij zit voorlopig op de troon. Maar pas op voor match-fixing Rudi, diverse spelers liggen op de loer om jou er vanaf te stoten.  Alweer bijna 2 maanden van 2019 voorbij wat vliegt de tijd. De laatste seizoen helft voor de grondlegger van deze rubriek onze keeper Wim AKA ‘ the Author’ heeft besloten om zijn handschoenen definitief uit te trekken aan het einde van dit seizoen jammer, menig puntje heeft hij voor ons gepakt. Het zal niet makkelijk worden om een opvolger te vinden. Alhoewel Wiel ‘ zilveren Panter ’van Bommel, Bonnie ‘ reflex’ Spetgens en anders Twan’ hendig bij de lat’ Rooijakkers vandaag,  en eerder dit seizoen hebben laten zien dat zij in de goal wel degelijk hun (doel)mannetje staan. Ook is net binnen de transfer-periode op 31 januari om 23:58 uur Paul Meulendijks binnen gehengeld. En Franske ‘ik zeej wel of ut nog gi’ wil gelukkig ook weer meedoen.  Na een winterstop van ongeveer 3 maanden is ook voor ons de bal gelukkig weer aan het rollen. Eigenlijk tegen Deurne-Walsberg thuis, de uit wedstrijd was een mooie 3-2 in ons voordeel maar toen was het wel 20 graden warmer. Blijkbaar zijn zij echt ‘mooi-weer ’voetballers want zij hadden zich afgemeld. Dus keken onze leiders over de grens en kwamen helemaal in America terecht.  We hadden er weer zin in en iedereen zag er afgetraind en uitgerust uit. Nou ja, in ieder geval uitgerust, na het laatste fluitsignaal was dit ook niet meer het geval Gretig waren we nog wel, niet meer op de bal maar naar een lekker koud biertje en de schaal frikandellen.  En ja, die smaken altijd toch iets lekkerder na een overwinning en die was er! Een 1e helft waarin wij de betere waren en op 0-2 voor kwamen, snel daarna viel de 1-2 maar gelukkig ook weer vlot de 1-3. Door onze spitsen, maar doordat America nog 2 keer scoorde waarvan 1 keer met een overtreding die de scheids wel  heel makkelijk door de vingers zag stond het bij de thee 3-3. Na een pep talk van Peter A. en 4 verse spelers die bijna niet te houden waren ,begonnen we aan de 2 e helft. Of het de zeer laag staande zon was, of het geel zwart,( wat Mark S  zeer hoog in zijn vaandel draagt) was?  Ik zou het niet weten, maar even dacht ik idd aan match-fixing en uiteraard aan Rudi tja, die 2 staan kort in het klassement dus……. Maar Mark herpakte zich en veraste ons later gelukkig nog maar 2 keer door zomaar de bal aan geel zwart te geven. America had het betere spel maar door onze spelverdeler Dennis en ons spitsen koppel werd de eindstand 4-6, Davy 4 en Brian 2. Al met al toch een zwaar bevochten overwinning maar een goede start van de 2e seizoenshelft. Het voelt goed dat we weer begonnen zijn en laten we onthouden het is maar een ‘spelleke’ . En we zijn met z’n alle weer ff van huis!   Tot de volgende,  Houdoe!24 november 2018
Liessel-Brandevoort 2-0
Door Wim van de Kerkhof

Sinds vanavond staat het echt vast, Ajax overwinterd in de championsleage. De Sint is ook binnen gehaald in Liessel. We hebben een nieuwe Prins en die van ons heeft zojuist de lichtjes al in de kerstboom gehangen. Lekker belangrijk!
Of zal ik dan toch maar weer mijn ongenoegen uiten over de puntentelling. Och laat ook maar. Het is ook bijzonder dat je telkens weer direct weet welke kleren je uit de voetbal moet pakken en niet hoeft te zoeken naar een juiste maat broek of shirt. Dat jij als enigste een eigen vak heeft, genaamd strafschopgebied, met daarin nog eens een eigen vak, het keepersgebied. Dat jij als enigste in eerst genoemde vak de bal met je handen mag spelen. En dat jij probeert te voorkomen dat, op welke wijze dan ook, er een bal tegen het net rolt. Maar ook dat jij je groen en geel kunt ergeren aan wat je voor je ziet gebeuren, veroorzaakt door je mede spelers. En die je vervolgens weer wonderschoon voetbal laten zien. Dus nee, ik als keeper ben een bevoorrecht mens. Lekker belangrijk!
 
We gaan terug naar afgelopen zaterdag. Laten we het maar echt herfstweer noemen, koud, guur, maar de wedstrijd gaat door. In de kantine laat ik Ruud weten dat hij aan de beurt is om een stukje te schrijven. Lekker belangrijk.

Welke veteraan heeft zijn schoen gezet in de Kantine?
 
 
https://www.rksvliessel.nl/uploads/Image/Wim.PNG

 
De wedstrijd, thuis tegen Brandevoort. Het veld ligt er als vanouds bij, en ook over de verlichting valt niets te klagen. Alhoewel? Ik denk dat Louis Michels, als die een wedstrijd zou komen filmen, het hele veld beter zou kunnen verlichten en ik zelfs de diverse spelers in het keepersgebied van de tegenstander zou kunnen onderscheiden. En het verloop van de wedstrijd? Och je moet er bij zijn geweest. Ruststand 0-0 eindstand 2-0. Mooi, goed voetbal, heel af en toe een actie die absoluut niet hoort bij veteranenvoetbal, blessureleed, enz. enz. Ene Mario H. zal dit beamen want volgens mij is hij nog bij bijna elke week aanwezig geweest als supporter van de veteranen van Liessel. Hij wel! En dan, na een gruwelijk hete douche de kantine in, kerstborrel. En meteen op zijn Mark’s, Wim gai bent an de burt um un stukste te schréve. Uh, was het Ruud zijn beurt niet? Nou ja vooruit dan maar. 
 
Heren, gelukkig is onze Prins geen lid van de veteranen, al denkt hij zelf van wel. (Beide Mario’s staan trouwens nog steeds vernoemt op de spelerslijst). Is het voor de meeste van ons winterstop. En ook mijn namen beginnen gewoon met een hoofdletter!? En Frankwin krijgt een extra punt van mij, startend in de spits en vervolgens links back moeten in nemen.
Damn. Het zit erop. Lekker belangrijk.
 
Fijne feestagen.
 

17 november 2018
Excellent - sv Liessel
Ruud van Hommel
 
Zaterdag 24 November.
Koud! ijskoud was het die dag.
Maar goed, op de fiets naar de Smeltkroes.
Krijg meteen te horen dat het mijn beurt is om te schrijven.
Ik dacht er dit jaar nog net vanaf te komen…
Wedstrijd gespeeld, alles goed onthouden voor op de keeper en snel naar huis om het op papier te zetten.
19:01 appje van onze Wim.
“Aloha, jij mag een stukje schrijven over vorige week….”
Hup daar gaat mijn stukje!
 
Terug naar zaterdag 17 November.
We moeten uit naar vv Excellent.
Even google gebruikt om te kijken wie dat zijn.
Oploo? Hoe komen die nou weer in onze poule terecht? Niet echt bij de deur.
Gelukkig heb ik een navigatie in de auto, maar dat is niet nodig zegt mijn navigator Mark S.
Die had thuis gekeken waar het sportpark ligt.
Naar Oploo is niet zo moeilijk, dan de eerste weg rechts en bij de schilder weer rechts.
Akkoord. Eerste weg rechts in Oploo, maar daarna ginne schilder wel een bord einde Oploo.
Na wat draaien en keren en navraag bij een local moeten we bij de kerk rechts.
De wedstrijd word wel heel makkelijk met 1-7 gewonnen en kunnen we zonder een drankje in de kantine ( gesloten) weer richting Liessel.
Mark S blijft maar bezig over zinne schilder. En idd op de terugreis zien we nog net links van ons de schilder.
Fijn voor Mark S en ons… is ie daar eindelijk over STIL!
 
Tot volgend jaar,10 november 2018
sv Liessel - Milheezer Boys 4-3
Door Rudi de Groot
 
Het is zaterdag en ik ben niet opgenomen in de selectie van De Veteranen. ( jammer genoeg )
Wel is mij gevraagd om een stukje te schrijven voor OP DE KEEPER BESCHOUWD.
Dit nog wel in de week waarbij onze spits voor het laatst als prins op het veld zal staan.
En wij natuurlijk ook weer benieuwd zijn wie o wie de nieuwe prins zal worden van het keienland.
Na een aantal aanwijzingen op facebook, lijkt mij het iemand te zijn die goed met spanning om kan gaan, goed is in verstoppen en naar Eindhoven gaat voor PSV ?
Altijd gedacht dat Arno voor Ajax was.
Maar goed, even terug naar de wedstrijddag.
Waarvan ik helaas niets heb kunnen zien.
Aan de uitslag te zien, zal het in mijn beleving de 1e helft goed gelopen hebben.
Na wat omzettingen van Peter in de rust, en de reserve spelers  erin kwamen, zijn we uit positie gaan lopen, waardoor de tegenstander beter in het spel kwam.
Door met veel passie en inzet te voetballen, hebben we de overwinning over de streep kunnen trekken.
Helaas voor Milheeze bleven de punten in Liessel.
Na een paar mindere wedstrijden zijn we weer op de goede weg om een mooie reeks neer te zetten.
Voor de volgende wedstrijden hoop ik mijn steentje daar aan bij te dragen
 


3 november 2018
SPV - Liessel 1-3
Door Hennie Goossens
 
Op naar Vlierden. Deze veteranen hebben zich weer opgewerkt tot een volledig team. 
Dit team heeft ook een tekort gehad aan actieve leden.
Vlierden. Leuk! In de buurt en schoonzoon voetbalt er sinds kort ook. 
Dit creëert een soort van spanning vóór de wedstrijd. Winnen of niet; dat hoor je nog lang. 
Na het bestuderen van de opstelling werd de eventuele aanwezige spanning alweer tot nul teruggebracht. Dit zou geen punt moeten zijn om de nodige doelpunten te kunnen scoren. Er lag een mooi veld van gewoon ouderwets gras. Zouden ze overal moeten hebben. Er werkt een oude lichtinstallatie die zijn beste tijd gehad heeft en er met moeite nog wat Lumen uit kan persen. Nou, we begonnen prima aan de wedstrijd en bouwden een goed veldoverwicht op. 
Om direct om te zetten in een doelpunt viel echter flink tegen.
Tot ineens Dennis zijn klasse toonde en met een mooie trap de bal in de linker kruising joeg. 

Na de rust perste Vlierden er opzienbarende aanvalsgolven uit. Hier kwam de 1-1 uit voort. Dennis, Arno en ik, waren in de rust gewisseld en snapten er geen biet van. Zou Peter de verkeerde lui hebben gewisseld? We gaan er normaal van uit dat Peter er een goed geheel van kan bakken. Dennis had het al over snelle backs van Vlierden die gevaarlijk op kwamen zetten, of had ik dat verkeerd begrepen?
Daarna werd ineens een overtreding van Vlierden in de 16 door Davy als befaamde penantykiller afgestraft. Dit was meteen de nekslag voor Vlierden en namen we het heft weer in handen en konden we 1-3 snel invullen.
De lichtinstallatie werkte volgens mij steeds slechter en kon ik niet zien wie de laatste goal voor ons maakte. Ondanks dat ik me al wat langer veteraan kan noemen, is het enige waar ik last van heb het zicht als het donkerder wordt.
Verder vind ik dat het lijkt dat er teveel rekening gehouden wordt met leeftijd, want volgens mij heb ik nu op 1 wedstrijd na nog iedere keer 1 helft op de reservebank gezeten. Of is dit uit tactische overwegingen? De wedstrijden duren toch al zo kort; 2x 10 minuten langer levert een kwart meer doelpunten op. Bij tennis spelen veteranen even lang als de jeugd c.q. volwassenen. En even zo inspannend!
Ik zou nog eens graag 2 wedstrijden zonder de buitenspelval willen spelen. (net als bij hockey) Als dit zou lukken wil ik wel “vrij drinken” na de wedstrijd weggeven. Voor ons elftal én de tegenstander.27 oktober 2018
Bavos - Liessel = gecanceld


20 oktober 2018
Olympia Boys – Liessel 5-1
Door Frank Goossens
 
Aan mij weer de beurt om een wedstrijdverslag te schrijven. Tja wat zal ik ervan zeggen. Het weer was goed, de grasmat (lees kunstgras) lag er goed bij en iedereen was mooi op tijd. Vooraf had Remco wat pijntjes aan zijn hamstring maar volgens mij was iedereen fit alvorens de wedstrijd begon.
De wedstrijd begonnen we dan ook voortvarend. We hadden meer balbezit, de combinaties liepen redelijk. Het was ook een kwestie van tijd dat we gingen scoren. Remco gaf aan dat hij niet verder kon met zijn hamstring en werd gewisseld voor Mark Bakker.  Cor scoorde na een lange rush en met een combinatie in het 16 metergebied de 0-1.  Het spel werd hierna wat minder en Olympia Boys scoorde nog voor rust de 1-1.
De tweede helft begonnen we weer goed. We hadden meer balbezit en er ontstonden verschillende kansen voor ons. Het moment, dat de wedstrijd op een keerpunt kwam, was na de penalty. Mark Bakker werd naar de kant gestuurd na opmerkingen tegen de scheidsrechter. Zwaar overdreven vond ik, commentaar op een scheidsrechter is van alle tijden en Mark zei geen vervelende dingen. Maar goed we moeten blij zijn dat er scheidsrechters (vrijwilligers) zijn die een wedstrijd willen fluiten. Volgens mij komen ze bij veel clubs vrijwilligers te kort. Hoop dat het bij Liessel ook goed komt.

Afbeeldingsresultaat voor stripfiguur scheidsrechter rode kaart
Vervolgens scoorde Olympia Boys nog 3 keer en was het een vervelend verlies tegen de mannen uit Ommel, ook voor mijn stand bij de gouden veteraan. Zie dat ik nog geen punten bij elkaar heb gesprokkeld. Mooie persoonlijke doelstelling om aan het eind van het seizoen in de top 10 te staan.
 13 oktober 2018
SV Deurne- SV Liessel 2-3
Door Dennis Goossens

Afbeeldingsresultaten voor woezel en pip


De wedstrijd tegen Merefeldia is niet doorgegaan, maar door de connecties van Mark speelden we tegen Deurne en hebben deze wedstrijd gewonnen. Hoe de wedstrijd is gegaan en wie er gescoord heeft dat zou ik niet weten. Helaas heb ik dit seizoen nog niet kunnen voetballen omdat ik nogal problemen heb met mijn rug. 
Aangezien er verschillende mensen geen verslag hebben doorgegeven en het feit dat ik niets nuttigs kan melden over de laatste wedstrijd én omdat ik Woezel en Pip de voorkeur gaf boven het bekijken van de wedstrijd van de Veteranen maak ik me er deze keer ook wat gemakkelijker vanaf.
Zaterdagmiddag kreeg ik een verzoek om iets te schrijven voor de mailing vanuit de voetbalclub, dus deze zal ik alvast delen met jullie.
Beste voetbalvrienden,
 
Wij zijn de veteranen, die mannen wanneer we fit, afgetraind en 40 jaar jonger zouden zijn met gemak teams als PSV en Ajax opzij kunnen zetten. Althans dat denken wij altijd.
Vergaande glorie dat past beter, maar we zijn absoluut een groep waar het fanatisme, teambelang en gezelligheid de boventoon voeren.
 
Het gepassioneerde, altijd punctuele begeleidingsteam voorzien van een duidelijke visie zorgt ervoor dat wij wekelijks op zaterdag met veel plezier onze wedstrijdjes kunnen spelen.
De één gaat voor een schoon doel, de ander voor veel doelpunten, weer een ander vind het al shôn om onder de mannen te zijn en er zijn erbij die gewoon thuis weg willen zijn.
 
Iedere week wordt het eea gecommuniceerd op de WhatsApp-groep en op de website van sv Liessel. Sinds dit seizoen staat de info over de veteranen op rksvLiessel.nl ipv een externe website.
Op onze pagina wordt de opstelling bekend gemaak zodat we ons tijdig kunnen voorbereiden. Ook houden we hier een individueel klassement bij waar Willie Wortel nog moeite mee zou hebben om de regels te ontdekken. Echter dit klassement zorgt er wel voor dat elke fase van de wedstrijd interessant blijft voor iedereen. Ook schrijft iedere week een andere speler een verhaal over de betreffende week op geheel eigen wijze.
 
Het mooie van onze groep is dat er in dezelfde week een bericht komt dat er iemand vader is geworden en dat een andere speler meld dat zijn kleindochter is geboren. Wanneer het fluitsignaal gaat ‘shinen’ we allemaal in onze outfit, mogelijk gemaakt door Meeuwis mode en sport uit Meijel. Na het laatste fluitsignaal zitten we met een grote groep in de kantine wat het teamgevoel bevestigt.6 oktober 2018
Liessel - SJVV 1-2 
Door Arno Geboers
 
Ik ga kort zijn over de wedstrijd. De eerste helft was erg slecht van onze kant maar de 2de helft herpakken we ons goed .Helaas niet goed genoeg om de punten in Liessel te houden.Te neer geslagen gaan we richting de kleedlokalen om vervolgens ons beste beentje voort te zetten in de 3de helft. Daar genieten we van een goud gele rakker en praten we nog even na over de wedstrijd. Opeens schrikken we op door het luidkeels gezang van de Dames van Livoc 1. "Als je wint heb je vrienden" word er gezongen en er wordt geproost op de winst. Wij willen ook zo'n nummer wordt er geroepen. Helaas is het alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hebben. Op dit moment past ABBA - The winner takes it all beter bij ons, maar dat even terzijde. 
Er wordt druk gespeculeerd over de de wederom afwezige hoofdtrainer. Zou hij geen toekomst meer zien in deze talentvolle groep. Hij is toch ook niet iemand van de nieuwe generatie die zich al snel afmeld voor een wedstrijd. Heeft hij blindelings vertrouwen in zijn assistent,stemt de trainingsopkomst hem niet tevree of heeft hij gewoon een goeie reden. Hopelijk hebben we snel een antwoord hierop.
Tot zover een kleine samenvatting van onze wedstrijd.
 
Maar als vice aanvoerder heb ik natuurlijk ook de taak om jullie te wijzen op activiteiten binnen onze vereniging.
Een mooi bruggetje naar onze jaarvergadering. We hebben weer een mooi aantal jubilaressen die we gaan huldigen. Tevens wordt het afgelopen seizoen onder de loep genomen en vooruit gekeken naar de toekomst. 
Graag nodig ik jullie alle uit om aan te schuiven 22 Oktober om 20:00 in de kantine op Sportpark de Smeltkroes.
 
Vervolgens vindt er op vrijdag 2 november weer het jaarlijks bierpongtoernooi bij RKSV Liessel plaats. De strijd om de felbegeerde wisselbeker gaat weer van start. Het inschrijfgeld is €10,= per team.
De eerste wedstrijden zullen beginnen om 20:00 uur. Geef jou team van 2 personen door via aanmelden.rksvliessel.nlMinimale leeftijd is 18 jaar. LET OP: VOL = VOL
 
ps; tijdens het schrijven zie ik dat er zaterdag gewoon gewonnen is, goed bezig mannen! Ik voel dat we de weg naar boven hebben ingezet.
Laten we dit een vervolg geven tegen het altijd lastige Olympia Boys.
 
 
29 september 2018
Liessel – Neerkandia
Door Wiel van Bommel
 
Welkom op de site van de veteranen,
volgens mij ben ik aan de beurt om een stuk te schrijven voor op de keeper beschouwd .
Over de wedstrijd heb ik eigenlijk niet veel te zeggen aangezien ik me afgemeld had.
Volgens mij moesten we tegen Neerkandia oftewel de Neerkant voor ons toch altijd een moeilijke tegenstander.
Aangezien de twee laatste wedstrijden verloren gingen en de laatste wel met heel duidelijke cijfers oftewel heel veel goaaaals.
Maar volgens mij was onze leider er nu ook weer bij misschien weet hij met al zijn ervaring wel de puntjes op de i te zetten en daardoor te zorgen voor een beter resultaat. Maar zoals we bij de veteranen zeggen het is maar een spelletje het gaat toch om de gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijd. Dat is natuurlijk ook wel maar een overwinning is toch ook wel leuk. Want dat plezier hebben we toch5 wel, want we hebben een hele fijne leuke groep ..veteranen. Napraten na bv een slechte wedstrijd praten we zolang dat het nog een overwinning wordt.
Mannen het is me 7een genoegen om met jullie te mogen voetballen en wat na te kaarten,dus tot volgende week weer.
 
Houdoe22 september 2018
Liessel - Blue Velvet’s
Door Remco Bankers
 Afbeeldingsresultaat voor walnoten
Wederom een wedstrijd tegen Deurne. Nu zijn de Blue Velvet’s aan de beurt.
16:15 waren de meeste veteranen aanwezig in de kantine en ook Mark Smits was op tijd. Hij had zelfs wat tijd gehad om noten mee te nemen. Het ging dan ook al snel over noten met de daarbij horende grapjes:
“Noten eten is goed voor je hersens” werd er gezegd. Waarop Rudi wat noten op zijn zang kreeg door Jacob te verwijten vroeger te weinig noten te hebben gegeten.
Van noten kun je blijkbaar ook goed schijten werd er door de kenners verteld. Achteraf viel bij mij wel het kwartje: Mark S -> noten -> schijten....
Naja goed er moest nog wel gevoetbald worden.... wat konden we verwachten deze middag? Deze ploeg had vorige week immers met 7-1 gewonnen van de sint jozef.
 
Terwijl iedereen met de warming up bezig was, was onze leider erg druk in de kantine. In het begin dacht ik nog, zou die nu al aan het bier zitten? 16:55 kwam hij weer naar buiten met 2 vlaggen en een fluit. Oke dat had hij dus nog moeten regelen! Ik had het eigenlijk ook kunnen weten zo’n sportman gaat voor de wedstrijd niet drinken.
Affan: 2 reserves, geen scheids en geen grensrechter een goed begin van de wedstrijd. Davy bood zich aan om te fluiten en Twan pakte de vlag in de hand. We konden beginnen aan de wedstrijd.
We starten erg goed en kwamen snel op 1-0 (Brian). Helaas hielden we deze stand niet lang vol tegen een goed voetballend Deurne. Al snel werd het 1-1. We lieten ons echter niet de kaas van het brood eten en kregen al snel na de 1-1 de kans op de 2-1. Helaas werd deze kans vanaf 11 meter niet benut. De sterk spelende keeper dook de verkeerde kant op maar de penalty nemer van Liessel dacht dat de goal wat breder was dan 7,32m...
Ik zou kunnen schrijven dat dit het kantelpunt van de wedstrijd was maar gezien de einduitslag denk ik niet dat het er veel mee te maken had. Deurne begon even na de gemiste pingel echt beter in het spel te komen waarop wij geen antwoord hadden. We gingen dan ook met een 1-5 achterstand naar de thee.
Wederom liet met Mark smits zijn “regel” talent zien. De kantine beheerster was vergeten dat wij een tegenstander hadden en had maar 1 pot thee klaar staan. Mark kon dus aan de slag om een 2de pot zelf af te gaan vullen.
In de 2de helft zijn Davy en Twan in de ploeg gekomen voor Peter en Wiel.
Volvertrouwen begonnen we aan de 2de helft maar door het slordige spel hadden we helaas helemaal niks te vertellen tegen de blue velvet’s. Ze kregen vele kansen waarvan Bonny er nog een paar heeft uitgehouden maar kon niet voorkomen dat deurne uitloopt naar 1-11 (nee is geen type fout). Al hoewel dat ook niet helemaal waar is maar ik denk dat we blij moeten zijn dat er iemand in de goal gaat staan!
Na de 1-11 vonden we het vertrouwen weer terug en kwamen beter in ons spel. We wisten onzelf weer terug de wedstrijd in te spelen en kwamen terug tot 3-11. Maarrrr helaas! Direct na de 3-11 scoorde Deurne de beslissende goal en maakte de 3-12. We hadden daarna niet meer genoeg tijd ons verder terug de wedstrijd in te vechten en hebben ons er maar bij neergelegd dat Deurne dit keer veel en veel beter was en wij daarentegen niet onze beste wedstrijd speelde.
 
 
15 september 2018
Deurne – Liessel
Door Mark Bakker
 
De volgende wedstrijd stond alweer voor de deur: Deurne vs Liessel vets.
Na een minuut stilte voor een overleden lid van Deurne kon de wedstrijd beginnen.
In de 1e helft komen we met een typische Davy-goal (man in rug en vliegensvlug draaien en droog met links in de hoek knallen) op een 1-0 voorsprong. Dit is ook de ruststand.
Deurne maakt dit in de 2e helft goed en maken de 1-1.
Dan lijkt het dat we met puntje naar huis te gaan maar in de laatste minuut gooit Deurne de bal nog naar voren waar hun spits 2 verdedigers uitkapt en langs Bonny schiet in de allerlaatste secomde van de wedstrijd waarna meteen het laatste fluitsignaal klinkt.
Jammer maar helaas..
Volgende keer beter.
 
Gr. Mark
 


1 september 2018
Walsberg - Liessel
Door Brian Aarts
Afbeeldingsresultaat voor BBQ tekening 


Hallo mede veteranen. 
Ik ben Brian Aarts en ik mag beginnen met (mij eerste) het eerste stukje van het seizoen 2018/2019.
Na een lange zomerstop mogen we eindelijk weer eens iets gaan doen,en dat is ook nodig ook want ik denk dat het afzien wordt na al dat bier en bbq van deze zomer.en zwaar kermis weekend achter de rug voor sommige.
Na een halve werkdag kom ik tegen 13.30 thuis. en bel mijn maat op.Remco (alias the tank) Hey B klinkt het aan de andere kant van de lijn.
wat is het plan vandaag kom je mij halen vraag ik? ja natuurlijk  ik ben om kwart voor 4 bij jou,of ja iets eerder want we moeten om kwart voor 4 bij de marmarbar verzamelen.
15.02.. Ik citeer Ik ben aan de schijterij kan er iemand voor mij invallen.klinkt het op de app.
Het is die ander maat van mij Mark Bakker alias Tiny. Maar er komt geen gehoor.behalve dat Nol rechtstreeks gaat,en even daarna Tiny ik ook zegt.
15.44 toet toet Remco is gearriveerd dus wij op naar Marinus.15.45 er zitten wel te verstaan 2 personen aan de bar onze goalie Wim en Harry 15.50 Nog steeds de zelfde 4 mensen.dan even later komen Rudy en twan en Henny binnen lopen even later komt Arno eraan  die rechtstreeks zou gaan (naar de marmarbar).
dan om 16.00 onze leider M.Smits die altijd het juiste voorbeeld geeft.
Na wat discussie op het terras over het afmelding systeem en over een app voor als er mensen niet kunnen dat dan de eerst volgende op de lijst er automatisch bij komt,en hoeveel er nu al in de boeten pot zit.(om aan het einde van het seizoen een weekend naar Ibiza te gaan)rijden we om 16.15 aan op naar de walsberg.
Daar aangekomen en in de kleedkamer  wachtend op de leider P.Aarts voor de Beruchte besprekingen,komt hij eindelijk binnen om 16.40 
Hallo mannen klinkt het.
ik heb eerst een huishoudens mededeling: 
Onze huidige aanvoerder Henny heeft aangegeven dat hij liever afziet van het captainschap dit seizoen.
Na even nagedacht te hebben verteld de coach dat hij heeft besloten dat als Ruud v Hommel er niet is om onze vieze voorzitter Nol het aanvoerderschap te geven. 
Dit omdat dit makkelijk is voor als we iets geregeld moeten krijgen,en omdat Nol iemand is die gezien kan worden. (denk dat hij bedoeld 2.05m hoog ūüėČ)  
Na de opstelling en wat tactische aanwijzingen gaan we naar buiten voor de zeer nodige warming up (10min)
17.00 Onze nieuw aanvoerder Nol wint de tos wij mogen aftrappen. 
De eerste 10min tot kwartier waren we nog niet helemaal bij de les het spel was rommelig dit resulteerde ook de eerste tegengoal van het seizoen.
Na het tegen doelpunt kwamen we beter aan het spelen toe we lieten de bal steeds beter rond gaan dit zag er al een stuk beter uit.
ook dit wierp zijn vruchten af Remco kwam in balbezit en had een uitstekende steekpass op mij waardoor ik 1 op 1 op de goali van Waslberg kwam, na een simpel tikje opzei kon ik hem makkelijk binnen tikken 1-1
Na nog een niet te missen kans van F.Goossen 10m over het vangnet kwamen we nog voor de rust  op achterstand in weet niet meer precies hoe maar goed 2-1 de rust in.
En blij dat ik was dat het rust was phoe phoe denk dat ik in totaal 5 sprintjes getrokken had maar zat er al helemaal doorheen.
2e helft na 2 wissels Harry en Tiny en een ander systeem 1 4 4 2 kregen we meer grip op het middenveld.na 10min kreeg ik  15 m over de middenlijn de bal en gaf hem rechts langs de lijn op Harry die hem vervolgens terug stak de diepte in op mij en ik schoot hem strak in de dak van de goal binnen.(verschoot er zelf van).2-2
na niet echt heel erg in de problemen zijn geweest op 2 uiterste reddingen van Wim na hadden we door dat er meer in zat.
vrije trap links op het middenveld voor liessel,Rudy gaf hem links in de hoek op mij ik gaf hem uiterst moeizaam op Twan die iets geniaals had gezien Nol stond vrij bij de 2e paal en gaf hem zonder na te denken op Nol zen hoofd die hem vervolgens knap binnenkopte 2-3 de winst was binnen.
Walsberg probeerden nog wel iets te forseren maar wij kwamen niet echt meer in de problemen.
De eerste winst van het seizoen is binnen op naar de volgende.Mooi begin mannen
Het rondje van mijn gemiste vorige verslagen komt nog. 
groet,