RKSV Liessel

Op de Keeper beschouwd

Op de Keeper beschouwd!

13 oktober
SV Deurne- SV Liessel 2-3

Afbeeldingsresultaten voor woezel en pip


De wedstrijd tegen Merefeldia is niet doorgegaan, maar door de connecties van Mark speelden we tegen Deurne en hebben deze wedstrijd gewonnen. Hoe de wedstrijd is gegaan en wie er gescoord heeft dat zou ik niet weten. Helaas heb ik dit seizoen nog niet kunnen voetballen omdat ik nogal problemen heb met mijn rug.
Aangezien er verschillende mensen geen verslag hebben doorgegeven en het feit dat ik niets nuttigs kan melden over de laatste wedstrijd én omdat ik Woezel en Pip de voorkeur gaf boven het bekijken van de wedstrijd van de Veteranen maak ik me er deze keer ook wat gemakkelijker vanaf.
Zaterdagmiddag kreeg ik een verzoek om iets te schrijven voor de mailing vanuit de voetbalclub, dus deze zal ik alvast delen met jullie.

Beste voetbalvrienden,
 
Wij zijn de veteranen, die mannen wanneer we fit, afgetraind en 40 jaar jonger zouden zijn met gemak teams als PSV en Ajax opzij kunnen zetten. Althans dat denken wij altijd.
Vergaande glorie dat past beter, maar we zijn absoluut een groep waar het fanatisme, teambelang en gezelligheid de boventoon voeren.
 
Het gepassioneerde, altijd punctuele begeleidingsteam voorzien van een duidelijke visie zorgt ervoor dat wij wekelijks op zaterdag met veel plezier onze wedstrijdjes kunnen spelen.
De één gaat voor een schoon doel, de ander voor veel doelpunten, weer een ander vind het al shôn om onder de mannen te zijn en er zijn erbij die gewoon thuis weg willen zijn.
 
Iedere week wordt het eea gecommuniceerd op de WhatsApp-groep en op de website van sv Liessel. Sinds dit seizoen staat de info over de veteranen op rksvLiessel.nl ipv een externe website.
Op onze pagina wordt de opstelling bekend gemaak zodat we ons tijdig kunnen voorbereiden. Ook houden we hier een individueel klassement bij waar Willie Wortel nog moeite mee zou hebben om de regels te ontdekken. Echter dit klassement zorgt er wel voor dat elke fase van de wedstrijd interessant blijft voor iedereen. Ook schrijft iedere week een andere speler een verhaal over de betreffende week op geheel eigen wijze.
 
Het mooie van onze groep is dat er in dezelfde week een bericht komt dat er iemand vader is geworden en dat een andere speler meld dat zijn kleindochter is geboren. Wanneer het fluitsignaal gaat ‘shinen’ we allemaal in onze outfit, mogelijk gemaakt door Meeuwis mode en sport uit Meijel. Na het laatste fluitsignaal zitten we met een grote groep in de kantine wat het teamgevoel bevestigt.

Dennis6 oktober
Liessel - SJVV 1-2 
 
Ik ga kort zijn over de wedstrijd. De eerste helft was erg slecht van onze kant maar de 2de helft herpakken we ons goed .Helaas niet goed genoeg om de punten in Liessel te houden.Te neer geslagen gaan we richting de kleedlokalen om vervolgens ons beste beentje voort te zetten in de 3de helft. Daar genieten we van een goud gele rakker en praten we nog even na over de wedstrijd. Opeens schrikken we op door het luidkeels gezang van de Dames van Livoc 1. "Als je wint heb je vrienden" word er gezongen en er wordt geproost op de winst. Wij willen ook zo'n nummer wordt er geroepen. Helaas is het alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hebben. Op dit moment past ABBA - The winner takes it all beter bij ons, maar dat even terzijde. 
Er wordt druk gespeculeerd over de de wederom afwezige hoofdtrainer. Zou hij geen toekomst meer zien in deze talentvolle groep. Hij is toch ook niet iemand van de nieuwe generatie die zich al snel afmeld voor een wedstrijd. Heeft hij blindelings vertrouwen in zijn assistent,stemt de trainingsopkomst hem niet tevree of heeft hij gewoon een goeie reden. Hopelijk hebben we snel een antwoord hierop.
Tot zover een kleine samenvatting van onze wedstrijd.
 
Maar als vice aanvoerder heb ik natuurlijk ook de taak om jullie te wijzen op activiteiten binnen onze vereniging.
Een mooi bruggetje naar onze jaarvergadering. We hebben weer een mooi aantal jubilaressen die we gaan huldigen. Tevens wordt het afgelopen seizoen onder de loep genomen en vooruit gekeken naar de toekomst. 
Graag nodig ik jullie alle uit om aan te schuiven 22 Oktober om 20:00 in de kantine op Sportpark de Smeltkroes.
 
Vervolgens vindt er op vrijdag 2 november weer het jaarlijks bierpongtoernooi bij RKSV Liessel plaats. De strijd om de felbegeerde wisselbeker gaat weer van start. Het inschrijfgeld is €10,= per team.
De eerste wedstrijden zullen beginnen om 20:00 uur. Geef jou team van 2 personen door via aanmelden.rksvliessel.nl Minimale leeftijd is 18 jaar. LET OP: VOL = VOL
 
ps; tijdens het schrijven zie ik dat er zaterdag gewoon gewonnen is, goed bezig mannen! Ik voel dat we de weg naar boven hebben ingezet.
Laten we dit een vervolg geven tegen het altijd lastige Olympia Boys.
 
 
Groeten Arno
29 september
Liessel - Neerkandia
 
Welkom op de site van de veteranen,
volgens mij ben ik aan de beurt om een stuk te schrijven voor op de keeper beschouwd .
Over de wedstrijd heb ik eigenlijk niet veel te zeggen aangezien ik me afgemeld had.
Volgens mij moesten we tegen Neerkandia oftewel de Neerkant voor ons toch altijd een moeilijke tegenstander.
Aangezien de twee laatste wedstrijden verloren gingen en de laatste wel met heel duidelijke cijfers oftewel heel veel goaaaals.
Maar volgens mij was onze leider er nu ook weer bij misschien weet hij met al zijn ervaring wel de puntjes op de i te zetten en daardoor te zorgen voor een beter resultaat. Maar zoals we bij de veteranen zeggen het is maar een spelletje het gaat toch om de gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijd. Dat is natuurlijk ook wel maar een overwinning is toch ook wel leuk. Want dat plezier hebben we toch5 wel, want we hebben een hele fijne leuke groep ..veteranen. Napraten na bv een slechte wedstrijd praten we zolang dat het nog een overwinning wordt.
Mannen het is me 7een genoegen om met jullie te mogen voetballen en wat na te kaarten,dus tot volgende week weer.
 
Houdoe wiel22 september

Afbeeldingsresultaat voor walnotenAfbeeldingsresultaat voor hersenenAfbeeldingsresultaat voor muzieknoot

Liessel - Blue Velvet’s
 
Zaterdag 22-9-18 wederom een wedstrijd tegen Deurne. Nu zijn de Blue Velvet’s aan de beurt.
16:15 waren de meeste veteranen aanwezig in de kantine en ook Mark Smits was op tijd. Hij had zelfs wat tijd gehad om noten mee te nemen. Het ging dan ook al snel over noten met de daarbij horende grapjes:
“Noten eten is goed voor je hersens” werd er gezegd. Waarop Rudi wat noten op zijn zang kreeg door Jacob te verwijten vroeger te weinig noten te hebben gegeten.
Van noten kun je blijkbaar ook goed schijten werd er door de kenners verteld. Achteraf viel bij mij wel het kwartje: Mark S -> noten -> schijten....
Naja goed er moest nog wel gevoetbald worden.... wat konden we verwachten deze middag? Deze ploeg had vorige week immers met 7-1 gewonnen van de sint jozef.
 
Terwijl iedereen met de warming up bezig was, was onze leider erg druk in de kantine. In het begin dacht ik nog, zou die nu al aan het bier zitten? 16:55 kwam hij weer naar buiten met 2 vlaggen en een fluit. Oke dat had hij dus nog moeten regelen! Ik had het eigenlijk ook kunnen weten zo’n sportman gaat voor de wedstrijd niet drinken.
Affan: 2 reserves, geen scheids en geen grensrechter een goed begin van de wedstrijd. Davy bood zich aan om te fluiten en Twan pakte de vlag in de hand. We konden beginnen aan de wedstrijd.
We starten erg goed en kwamen snel op 1-0 (Brian). Helaas hielden we deze stand niet lang vol tegen een goed voetballend Deurne. Al snel werd het 1-1. We lieten ons echter niet de kaas van het brood eten en kregen al snel na de 1-1 de kans op de 2-1. Helaas werd deze kans vanaf 11 meter niet benut. De sterk spelende keeper dook de verkeerde kant op maar de penalty nemer van Liessel dacht dat de goal wat breder was dan 7,32m...
Ik zou kunnen schrijven dat dit het kantelpunt van de wedstrijd was maar gezien de einduitslag denk ik niet dat het er veel mee te maken had. Deurne begon even na de gemiste pingel echt beter in het spel te komen waarop wij geen antwoord hadden. We gingen dan ook met een 1-5 achterstand naar de thee.
Wederom liet met Mark smits zijn “regel” talent zien. De kantine beheerster was vergeten dat wij een tegenstander hadden en had maar 1 pot thee klaar staan. Mark kon dus aan de slag om een 2de pot zelf af te gaan vullen.
In de 2de helft zijn Davy en Twan in de ploeg gekomen voor Peter en Wiel.
Volvertrouwen begonnen we aan de 2de helft maar door het slordige spel hadden we helaas helemaal niks te vertellen tegen de blue velvet’s. Ze kregen vele kansen waarvan Bonny er nog een paar heeft uitgehouden maar kon niet voorkomen dat deurne uitloopt naar 1-11 (nee is geen type fout). Al hoewel dat ook niet helemaal waar is maar ik denk dat we blij moeten zijn dat er iemand in de goal gaat staan!
Na de 1-11 vonden we het vertrouwen weer terug en kwamen beter in ons spel. We wisten onzelf weer terug de wedstrijd in te spelen en kwamen terug tot 3-11. Maarrrr helaas! Direct na de 3-11 scoorde Deurne de beslissende goal en maakte de 3-12. We hadden daarna niet meer genoeg tijd ons verder terug de wedstrijd in te vechten en hebben ons er maar bij neergelegd dat Deurne dit keer veel en veel beter was en wij daarentegen niet onze beste wedstrijd speelde.
 
Groet Remco
 
15 september
 
De volgende wedstrijd stond alweer voor de deur: Deurne vs Liessel vets.
Na een minuut stilte voor een overleden lid van Deurne kon de wedstrijd beginnen.
In de 1e helft komen we met een typische Davy-goal (man in rug en vliegensvlug draaien en droog met links in de hoek knallen) op een 1-0 voorsprong. Dit is ook de ruststand.
Deurne maakt dit in de 2e helft goed en maken de 1-1.
Dan lijkt het dat we met puntje naar huis te gaan maar in de laatste minuut gooit Deurne de bal nog naar voren waar hun spits 2 verdedigers uitkapt en langs Bonny schiet in de allerlaatste secomde van de wedstrijd waarna meteen het laatste fluitsignaal klinkt.
Jammer maar helaas..
Volgende keer beter.
 
Gr. Mark


Zaterdag 1 september.
Afbeeldingsresultaat voor BBQ tekening Afbeeldingsresultaat voor klok tekening


Hallo mede veteranen.
Ik ben Brian Aarts en ik mag beginnen met (mij eerste) het eerste stukje van het seizoen 2018/2019.
Na een lange zomerstop mogen we eindelijk weer eens iets gaan doen,en dat is ook nodig ook want ik denk dat het afzien wordt na al dat bier en bbq van deze zomer.en zwaar kermis weekend achter de rug voor sommige.
Na een halve werkdag kom ik tegen 13.30 thuis. en bel mijn maat op.Remco (alias the tank) Hey B klinkt het aan de andere kant van de lijn.
wat is het plan vandaag kom je mij halen vraag ik? ja natuurlijk  ik ben om kwart voor 4 bij jou,of ja iets eerder want we moeten om kwart voor 4 bij de marmarbar verzamelen.
15.02.. Ik citeer Ik ben aan de schijterij kan er iemand voor mij invallen.klinkt het op de app.
Het is die ander maat van mij Mark Bakker alias Tiny. Maar er komt geen gehoor.behalve dat Nol rechtstreeks gaat,en even daarna Tiny ik ook zegt.
15.44 toet toet Remco is gearriveerd dus wij op naar Marinus.15.45 er zitten wel te verstaan 2 personen aan de bar onze goalie Wim en Harry 15.50 Nog steeds de zelfde 4 mensen.dan even later komen Rudy en twan en Henny binnen lopen even later komt Arno eraan  die rechtstreeks zou gaan (naar de marmarbar).
dan om 16.00 onze leider M.Smits die altijd het juiste voorbeeld geeft.
Na wat discussie op het terras over het afmelding systeem en over een app voor als er mensen niet kunnen dat dan de eerst volgende op de lijst er automatisch bij komt,en hoeveel er nu al in de boeten pot zit.(om aan het einde van het seizoen een weekend naar Ibiza te gaan)rijden we om 16.15 aan op naar de walsberg.
Daar aangekomen en in de kleedkamer  wachtend op de leider P.Aarts voor de Beruchte besprekingen,komt hij eindelijk binnen om 16.40
Hallo mannen klinkt het.
ik heb eerst een huishoudens mededeling:
Onze huidige aanvoerder Henny heeft aangegeven dat hij liever afziet van het captainschap dit seizoen.
Na even nagedacht te hebben verteld de coach dat hij heeft besloten dat als Ruud v Hommel er niet is om onze vieze voorzitter Nol het aanvoerderschap te geven. 
Dit omdat dit makkelijk is voor als we iets geregeld moeten krijgen,en omdat Nol iemand is die gezien kan worden. (denk dat hij bedoeld 2.05m hoog ūüėČ) 
Na de opstelling en wat tactische aanwijzingen gaan we naar buiten voor de zeer nodige warming up (10min)
17.00 Onze nieuw aanvoerder Nol wint de tos wij mogen aftrappen. 
De eerste 10min tot kwartier waren we nog niet helemaal bij de les het spel was rommelig dit resulteerde ook de eerste tegengoal van het seizoen.
Na het tegen doelpunt kwamen we beter aan het spelen toe we lieten de bal steeds beter rond gaan dit zag er al een stuk beter uit.
ook dit wierp zijn vruchten af Remco kwam in balbezit en had een uitstekende steekpass op mij waardoor ik 1 op 1 op de goali van Waslberg kwam, na een simpel tikje opzei kon ik hem makkelijk binnen tikken 1-1
Na nog een niet te missen kans van F.Goossen 10m over het vangnet kwamen we nog voor de rust  op achterstand in weet niet meer precies hoe maar goed 2-1 de rust in.
En blij dat ik was dat het rust was phoe phoe denk dat ik in totaal 5 sprintjes getrokken had maar zat er al helemaal doorheen.
2e helft na 2 wissels Harry en Tiny en een ander systeem 1 4 4 2 kregen we meer grip op het middenveld.na 10min kreeg ik  15 m over de middenlijn de bal en gaf hem rechts langs de lijn op Harry die hem vervolgens terug stak de diepte in op mij en ik schoot hem strak in de dak van de goal binnen.(verschoot er zelf van).2-2
na niet echt heel erg in de problemen zijn geweest op 2 uiterste reddingen van Wim na hadden we door dat er meer in zat.
vrije trap links op het middenveld voor liessel,Rudy gaf hem links in de hoek op mij ik gaf hem uiterst moeizaam op Twan die iets geniaals had gezien Nol stond vrij bij de 2e paal en gaf hem zonder na te denken op Nol zen hoofd die hem vervolgens knap binnenkopte 2-3 de winst was binnen.
Walsberg probeerden nog wel iets te forseren maar wij kwamen niet echt meer in de problemen.
De eerste winst van het seizoen is binnen op naar de volgende.Mooi begin mannen
Het rondje van mijn gemiste vorige verslagen komt nog.
groet,Brian